Met Fast Track to Innovation (FTI) wil de Europese Commissie bedrijven met een innovatief product, proces of dienst het laatste zetje naar de Europese markt geven. De regeling heeft tot doel om de tijd tussen de totstandkoming van de innovatie en het lanceren van het product, dienst of proces te verkleinen. 

De maximale duur van het project is 3 jaar. Binnen deze periode moet marktintroductie plaatsvinden. FTI s een onderdeel van Horizon 2020 waarvan het doel is om de mondiale concurrentiepositie van de Europese Unie te versterken. 

Wie komt in aanmerking voor Fast track to Innovation?

Heeft u als MKB bedrijf of grootbedrijf een voor Europa baanbrekend nieuw of innovatief concept, heeft u ambities om te groeien en uw innovatie op te schalen en Europees uit te rollen en wilt  u samenwerken met tenminste 2 buitenlandse bedrijven uit verschillende landen dan is het FTI  instrument misschien wat voor u. 

Europese samenwerking is een vereiste en het consortium moet minimaal 3 en maximaal 5 partners uit de EU-lidstaten of de geassocieerde landen bevatten. In dit consortium moet het bedrijfsleven de meerderheid vormen, maar kennisinstellingen en publieke organisaties mogen wel meedoen. Er is een subsidiemogelijk van maximaal 3 miljoen euro voor projecten tot maximaal 4,3 MIO.

Fast Track to Innovation en het subsidievoordeel

Samenwerkingsprojecten op het gebied van innovatie kunnen een maximale subsidie van 3 miljoen euro opleveren. Het maximale subsidiepercentage bedraagt 70% voor de projectkosten. Voor bedrijven en organisaties zonder winstoogmerk kan dit oplopen tot 100%.

De kracht van Van Daalen & Partners

Voor het FTI  instrument werkt Van Daalen & Partners samen met het Spaanse Inspiralia. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanvragen van Europese subsidies. Circa 50 gespecialiseerde professionals werken dagelijks aan het beoordelen en aanvragen van projecten inzake het SME instrument en het FTI instrument. 

Inspiralia heeft daarnaast een zeer groot netwerk van Europese bedrijven met ervaring in EU subsidie programma’s en die als partner zouden kunnen fungeren in  uw consortium. Inspiralia heeft afgelopen 5 jaar al meerdere FTI gehonoreerde aanvragen gerealiseerd voor bedrijven uit verschillende branches en vele verschillende Europese landen. De scoringspercentage voor FTI bedraagt 30%

Fast Track to Innovation subsidie aanvragen

Wilt u weten of uw innovatie ook past binnen het FTI instrument? Maak dan gebruik van de expertise die Van Daalen & Partners en Inspiralia gezamenlijk hebben. Met de subsidiecheck kunt u uw gegevens invullen. Wij nemen spoedig contact met u op om u verder te helpen.

Zijn er bepaalde zaken niet duidelijk of heeft u vragen dan kan u natuurlijk ook zelf direct contact met ons opnemen. U kunt ons mailen via info@vandaalen-partners.nl en/of ons bellen op 0252 226367.