Wat is een Horizon2020 subsidie?

Horizon2020 is een Europees subsidieprogramma dat bedoeld is voor onderzoek en innovatie. Europese organisaties kunnen in aanmerking komen voor een subsidie als het bedrijf actief is met onderzoek, innovatie of technologische ontwikkeling in internationaal verband. De Horizon2020 subsidie is een initiatief van de Europese Unie. Om een Horizon2020 subsidie te krijgen is het belangrijk dat de aanvraag aan de juiste criteria voldoet. Van Daalen & Partners helpt u hierbij.

Europese Subsidie : Horizon2020 SME programma

Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven. Het instrument ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten.

Het mkb-instrument zet de Europese Commissie (EC) in binnen de pijlers industrieel leiderschap en maatschappelijke uitdagingen. Elke maatschappelijke uitdaging of sleuteltechnologie heeft een thematische visie bepaald waarbinnen projectaanvragen moeten passen.

Het SME instrument bestaat uit  2 fases:

  • Fase 1: Haalbaarheidsstudie
    Financiering +/- €50.000
    Duur 6 maanden
  • Fase 2: R&D / demonstratie
    Financiering projecten van €500.000 tot €3 miljoen, maximaal 70% van de projectkosten
    Duur 12-24 maanden

Criteria:
De beoordeling van projectaanvragen vindt plaats op 3 punten:
•    Nieuwheid van de innovatie in Europa (met benodigd risico)
•    Commercieel potentieel (de business case) en economische impact
•    De potentie van het team om doelen te bereiken

Samenwerking met Europese specialist in H2020 programma   Inspiralia .

Gezien de hoge eisen ten aanzien van ingediende voorstellen en de relatief lage nationale scorings percentages is Van Daalen en Partners een samenwerking aangegaan met een Spaans gespecialiseerd R&D/subsidieadvies bedrijf die  met 150 eigen mensen innovatieve technieken ontwerpen, en gespecialiseerd zijn in het verkrijgen van  Europese subsidies.

Insprialia heeft intussen al meer dan 260 gehonoreerde aanvragen voor bedrijven uit verschillende branches en verschillende Europese landen. De scoringspercentage voor fase 1 bedragen 70% en voor fase 2   30%  

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor deze Europese subsidie vul dan uw gegevens in bij subsidiecheck en wij nemen contact met u op.

MKB subsidies in Europa

Binnen het Horizon2020 is er een speciaal SME-instrument in het leven geroepen. Binnen het Horizon2020 programma is het SME-instrument beschikbaar voor MKB-bedrijven die nieuwe technologische ontwikkeling willen realiseren. Het SME-instrument is daarmee uitermate geschikt voor ondernemers die de ambitie hebben om te groeien.

Wanneer een Horizon2020 subsidie wordt toegekend, kunt u tot wel 70 % van de project kosten gesubsidieerd krijgen. Van Daalen & Partners helpt u graag verder met het aanvragen van een Europese subsidie.