Greca

Investeerdersplatform

Innovatie is een kostbaar traject. En het vinden van investeerders is lastig. Om innovatieve bedrijven en investeerders bij elkaar te brengen, heeft onze business partner Inspiralia een intelligent matching platform ontwikkeld. Dit investeerdersplatform koppelt Nederlandse ondernemers aan Europese investeerders. Het is een product van Greca,  de private investor hub van Inspiralia.

Heb je interesse in de gratis investment rating analyse van Greca?

Inspiralia’s investeerders platform Greca:

 • 25+ jaar ervaring in particuliere financiering als een van de toonaangevende adviseurs in bedrijfs- en projectfinanciering in de DACH-regio
 • 30+ werknemers in Oostenrijk, Duitsland en Spanje
 • Een uitgebreid netwerk van investeerders in heel Europa en USA
 • 5 kantoren: Wenen, Linz, Innsbruck, Graz en Madrid
 • Een combinatie van particuliere en openbare fondsen
 • Gedigitaliseerde gestandaardiseerde processen met een uitstekende toolset voor succesvolle projectimplementatie
 • Meer dan 2500 projecten succesvol uitgevoerd

 

Meer dan 1500 investeerders

Heb je als start-up, scale-up of mkb’er een innovatief concept en de ambitie om dit concept op te schalen en Europees uit te rollen? Dan kun je gebruik maken van het investeerders platform Greca. Het algoritme van de tool selecteert Europese investeerders die passen bij jouw doel en profiel. Om de juiste match te vinden, stelt Inspiralia een database van meer dan 1500 gekwalificeerde Europese investeerders ter beschikking. 

Stel, je hebt een innovatief idee of product en wilt dit graag uitrollen in Duitsland. En je hebt behoefte aan groeikapitaal. Dan kan een Duitse investeerder je hierbij helpen. Maar hoe kom je in contact met de juiste investeerder? En waar moet je rekening mee houden? Om jouw match te vinden, worden de volgende stappen doorlopen:

 1. Investment rating analyse
 2. Documentatie fase
 3. Matching proces
 4. Investeringsovereenkomst
Stap 1

Gratis Investment rating analyse

Om gebruik te kunnen maken van de funding tool, analyseren we jouw onderneming eerst op basis van 5 internationaal erkende rating criteria. Deze investment rating analyse is GRATIS. Ook wordt het Company Success Readiness Level (CSRL) bepaald. Dit resulteert in een rapport dat een goed beeld geeft van jouw onderneming en de kansen om investeerders te vinden. Met een rating van B of hoger wordt de funding tool ingezet. Op basis van jouw score kunnen we alvast een inkijkje geven in mogelijke matches in de verschillende landen en het soort investeerders in de database die bij jouw profiel passen.  
In welke fase bevindt zich jouw innovatieproject en waar heb je behoefte aan?
Stap 2

Documentatie fase

Vervolgens stellen we voor een vast bedrag een compleet investeringsdossier samen. Dit dossier bevat alle benodigde informatie en documenten voor een professionele presentatie aan potentiële investeerders. Het dossier bevat onder meer fact sheets, investeringsanalyses, businessplan analyse, bedrijfswaarderingen volgens 7 verschillende waarderingsmethoden en een internationaal pitch deck. 
Onze subsidie-experts maken een realistische inschatting van subsidie-opties
Stap 3

Matching proces

Met behulp van het algoritme wordt jouw dossier anoniem gematcht en gedeeld met geselecteerde investeerders. Onder begeleiding van Inspiralia wordt er vervolgens een shortlist van de 6 meest passende investeerders gegenereerd. Met deze investeerders kan een ‘memorandum of understanding’ of ’letter of intent’ worden afgesproken.
 
Verzamelen van relevante projectinformatie om subsidieaanvraag te realiseren
Stap 4

Investeringsovereenkomst

Als laatste stap maken we op individuele basis afspraken over de gewenste begeleiding door Inspiralia om de investeringsovereenkomst te sluiten.
 
Na subsidietoekenning verzorgen we naar wens administratie of projectmanagement