Nieuwe funding tool van Inspiralia matcht Nederlandse ondernemers en Europese investeerders

Mkb-ondernemingen met een innovatief concept en de ambitie om dit concept op te schalen en Europees uit te rollen, worden door middel van de funding tool gekoppeld aan Europese investeerders die passen bij het doel en profiel. Om een investeringsdeal te realiseren, stelt Inspiralia een database van meer dan 800 Europese investeerders ter beschikking.

Investment rating analyse
Om gebruik te kunnen maken van deze database, wordt een onderneming met behoefte aan groeikapitaal eerst geanalyseerd op basis van 5 internationaal erkende rating criteria. Ook wordt het Company Success Readiness Level (CSRL) bepaald. Deze gratis investment rating analyse resulteert in een rapport dat een goed beeld geeft van de onderneming en de kansen om investeerders te vinden. Met een rating van B of hoger wordt de funding tool ingezet.

Funding tool
Vervolgens stelt Inspiralia voor een vast bedrag een dossier samen. Dit dossier bevat alle benodigde informatie en documenten voor presentatie aan potentiele investeerders, waaronder fact sheets, analyses, waarderingen en een pitch deck. Het dossier wordt met behulp van algoritmen anoniem gematcht en gedeeld met geselecteerde investeerders. Onder begeleiding van Inspiralia wordt er vervolgens een shortlist van de 6 meest passende investeerders gegenereerd. Met deze investeerders kan een ‘memorandum of understanding’ of ’letter of intent’ worden afgesproken.

Als laatste worden er op individuele basis afspraken gemaakt over de gewenste begeleiding door Inspiralia om de investeringsovereenkomst te sluiten.

Inspiralia en Van Daalen & Partners
Consultancy bedrijf Inspiralia is gespecialiseerd in de financiering van ondernemingen door middel van Europese subsidies en investeerders. Met meer dan 160 medewerkers met 21 verschillende nationaliteiten is Inspiralia actief in 18 Europese landen. De private investor hub van Inspiralia,

m27 Finance, heeft ruim 20 jaar ervaring in het financieren van ondernemingen. Van Daalen & Partners is de businesspartner van Inspiralia in Nederland.