Samenwerking met Inspiralia voor Europese subsidies

Van Daalen en Partners is een samenwerking aangegegaan met een groot en gerenomeerd spaans innovatie en -subsidieadviesburo  www.Inspiralia.com voor het realiseren van succesvolle europese subsidies met een groot slagingspercentage

Dit biedt u toegang tot succesvolle deelname aan Europese MKB Subsidie Horizon2020

Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven. Het instrument ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten.

Het mkb-instrument zet de Europese Commissie (EC) in binnen de pijlers industrieel leiderschap en maatschappelijke uitdagingen. Elke maatschappelijke uitdaging of sleuteltechnologie heeft een thematische visie bepaald waarbinnen projectaanvragen moeten passen.

Het SME instrument bestaat uit 2 fases:
•    Fase 1: Haalbaarheidsstudie
Financiering +/- €50.000
Duur 6 maanden

•    Fase 2: R&D / demonstratie
Financiering projecten van €300.000 tot €3 miljoen, maximaal 70% van de projectkosten
Duur 12-24 maanden

Criteria: 
De beoordeling van projectaanvragen vindt plaats op 3 punten: 
•    Nieuwheid van de innovatie voor Europa (met benodigd risico)
•    Commercieel potentieel (de business case) en economische impact
•    De potentie van het team om doelen te bereiken

Strategische keuze en bewuste deelname
Meedoen met een aanvraag binnen het SME programma is een strategische keuze om in een Europese competitie uw idee uit te werken tot een succesvolle business case en een markt en productierijp prototype met uitzicht op een succesvolle Europese markt introductie.

Met behulp van deze ervaren Europese consultants van Inspiralia zijn uw kansen voor succesvolle deelname aanzienlijk groter en heeft u 70% slagingskans voor de 1e fase.