EIA, MIA & Vamil

Investeer in duurzaamheid

Ben je als ondernemer bezig met het verduurzamen van je bedrijf? Dat is niet alleen een slimme, maar ook een toekomstbestendige keuze. De overheid draagt bij aan het investeren in duurzaamheid en mogelijk komt ook jouw onderneming in aanmerking voor duurzaamheidssubsidie. Ben je bezig met milieuvriendelijke en energiezuinige stappen? Laat geen kansen liggen op fiscale voordelen of subsidie. Maak gebruik van onze expertise.

Wil je weten of jouw idee in aanmerking komt voor een duurzaamheidssubsidie?

Duurzaam investeren

Ben je als ondernemer bezig met het verduurzamen van je bedrijf? Een slimme en toekomstbestendige keuze. De overheid draagt bij aan het investeren in duurzaamheid. Mogelijk komt ook jouw onderneming in aanmerking voor duurzaamheidssubsidie. 

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Nederlandse overheid wil bedrijven stimuleren om duurzaam te ondernemen. Bijvoorbeeld met Energie-investeringsaftrek (EIA). Ondernemers die van plan zijn te investeren in energiezuinige technieken of duurzame energie, kunnen 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het is dus geen cash subsidie. De regeling levert wel een significant fiscaal voordeel op, gemiddeld zo’n 11%.
Bedrijven komen voor EIA in aanmerking als ze investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan. 

 

MIA & Vamil

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) zijn overheidsregelingen. Daarmee stimuleren ze bedrijven te investeren in milieuvriendelijke technieken en maatregelen. Een slimme en groene regeling. Met MIA kunnen ondernemers tot 36% van het investeringsbedrag aftrekken van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. En met Vamil kun je tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieu- of Energielijst staat, op ieder willekeurig moment afschrijven. Hierdoor hoef je minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen. Dat noemen wij fiscaal voordelig investeren. Met een belastingvoordeel dat kan oplopen tot wel 12%.


Staat verduurzaming hoog op jouw bedrijfsagenda? En wil je daarbij gebruikmaken van fiscale voordelen en/of subsidie, zonder dat het jou veel uitzoekwerk kost? Welkom bij Van Daalen & Partners. Neem contact op als je meer wilt weten. We gaan graag voor je aan de slag.