Innovatiebox

Benut fiscaal voordeel

Kom je in aanmerking voor WBSO? Heb je een WBSO-verklaring? Mogelijk heeft je onderneming ook nog recht op extra fiscaal voordeel: de innovatiebox. De regeling bestaat uit een korting op de vennootschapsbelasting en is ingevoerd om ondernemers te stimuleren die zich bezighouden met vernieuwend onderzoek en innovatieve activiteiten. Behaalde winst valt in de innovatiebox: een speciale tariefbox voor vennootschapsbelasting. Valt jouw winst in deze box?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de innovatiebox?

Innovatiebox: fiscaal voordeel

Naast de WBSO subsidie heeft je onderneming mogelijk ook recht op extra fiscaal voordeel: de innovatiebox. De regeling bestaat uit een korting op de vennootschapsbelasting. De innovatiebox is ingevoerd om ondernemers te stimuleren die zich bezighouden met vernieuwend onderzoek en innovatieve activiteiten. Winst die ze daarmee behalen valt in de innovatiebox: een speciale tariefbox voor vennootschapsbelasting. 

 

Aantoonbaar innoveren

De voorganger van de innovatiebox was de octrooibox. Het uitgangspunt van de regeling – stimuleren van research en development voor vernieuwende ontwikkelingen – is ongewijzigd. Je bedrijf kan op basis van een WBSO-verklaring en/of een octrooi gebruikmaken van deze innovatiebox. Aantoonbaar innoveren is cruciaal om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel. Het succes van je aanvraag wordt dan ook grotendeels bepaald door de Belastingdienst. Erkennen ze jouw onderneming of product als innovatie?  Hoe innovatiever, des te hoger het winstpercentage dat mag worden toegekend aan de innovatiebox. Dit percentage kan variëren van 15% tot wel 70%. Het voordeel kan dus flink oplopen. 

 

Aanvraag innovatiebox

Denk je dat je in aanmerking komt voor deze speciale tariefbox? Dat zoeken we bij Van Daalen & Partners graag voor je uit. Een subsidieadviseur gespecialiseerd in innovatie verzorgt je aanvraag, samen met een gespecialiseerde fiscalist/accountant. De combinatie van onze specialismes zorgt voor een krachtige onderbouwing van de aanvraag. We sturen de innovatiebox-aanvraag naar de Belastingdienst, met een reële kans van slagen.

Wil je weten wat de innovatiebox jou kan opleveren? En laat je al het regelwerk graag aan onze professionals over? Vraag vrijblijvend een quickscan aan via ons contactformulier.