WBSO aanvragen

Subsidieregeling voor R&D

WBSO is een stimuleringsregeling. Deze Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk biedt innovatieve bedrijven een vermindering op loonkosten en andere uitgaven voor research & development. Denk aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën, producten, programmatuur of productieprocessen. Zo compenseert de overheid 40% tot 60% van de benodigde loonkosten. En dat maakt Speur- en Ontwikkelingsuren aanzienlijk goedkoper. Interessant voor jouw bedrijf?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de WBSO subsidie?

WBSO subsidie voor R&D

De WBSO-subsidie is een stimuleringsregeling. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) biedt innovatieve bedrijven een vermindering op loonkosten en andere uitgaven voor R&D-projecten. Dus voor research & development. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën, producten, programmatuur of productieprocessen.

Met deze subsidieregeling compenseert de overheid 40% tot 60% van de loonkosten die nodig zijn voor research en development. Het effect? Speur- en Ontwikkelingsuren worden aanzienlijk goedkoper. 

 

Benut fiscaal voordeel

In 2020 was het budget voor de WBSO ruim € 1,2 miljard. Jaarlijks maken ruim 20.000 ondernemers gebruik van de aantrekkelijke fiscale regeling. Zowel zelfstandig ondernemers als bv’s komen in aanmerking voor WBSO-subsidie, natuurlijk moeten ze wel aan bepaalde voorwaarden en criteria voldoen. Bij Van Daalen & Partners zijn we al sinds 2001 gespecialiseerd in de WBSO. Wij verzorgen de aanvraag en de bijkomende begeleiding.

 

WBSO aanvragen

Ontwikkel je een product, productieproces of programmatuur? Voer je technisch-wetenschappelijk onderzoek (TWO) uit? Laat geen fiscaal voordeel liggen. Vul direct je gegevens in voor een vrijblijvende en snelle subsidiecheck