Een van de belangrijkste subsidie regelingen is de zogenaamde WBSO subsidie. De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale regeling waarmee de overheid ondernemers wil stimuleren om zelf te ontwikkelen en innoveren. Met deze regeling compenseren zij wel 40% tot 60% van de loonkosten die nodig zijn voor onderzoek en ontwikkeling van technisch nieuwe producten of processen.

Deze fiscale regeling is er voor zowel zelfstandig ondernemers als voor BV’s die bezig zijn met innovatie van hun producten of processen.

Van Daalen & Partners is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in de WBSO subsidie. U kunt bij ons terecht voor het verzorgen van uw aanvraag en voor begeleiding van de bijkomende administratie. Speciaal voor gebruikers van de WBSO hebben wij een eigen online urenregistratiemodule ontwikkeld.

Heeft u raakvlakken met technische ontwikkeling? Het is mogelijk dat u in aanmerking komt voor subsidie. Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende en snelle subsidiecheck.

Innovatiebox U kunt nu extra voordeel met uw WBSO-beschikking behalen. Vanaf 2010 is de octrooibox omgedoopt tot de innovatiebox, en kunt u op basis van een WBSO-verklaring gebruik maken van deze Innovatiebox. De winst die u behaalt met door de WBSO ontwikkelde producten mag dan in de innovatiebox worden geplaatst. Lees verder...

De RDA aftrek. U krijgt nu ook subsidie op de materiaalkosten en apparatuur die u nodig heeft voor uw wbso projecten  lees verder