Eurostars subsidie

R&D, innovatie en samenwerking

Ben je als ambitieuze mkb’er bezig met het ontwikkelen van innovatieve technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? Investeer je in research en development (R&D)? En werk je daarbij samen met partners in andere Europese landen? Dan hebben we goed nieuws: jullie project komt mogelijk in aanmerking voor Eurostars subsidie. Hoe dat werkt? Daar helpen wij je graag bij.

Wil je weten of je project in aanmerking komt voor een Europese subsidie?

Eurostars subsidie

Ben je als ambitieuze mkb’er bezig met het ontwikkelen van innovatieve technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? Investeer je in research en development (R&D)? En werk je daarbij samen met partners in andere Europese landen? Dan hebben we goed nieuws: jullie project komt mogelijk in aanmerking voor Eurostars subsidie. Eurostars richt zich specifiek op SME-bedrijven: small and medium-sized enterprises. Dat wat wij in Nederland mkb noemen. Door het stimuleren van internationale R&D-trajecten wil de Europese Commissie de time-to-market van nieuwe technologieën verkorten. En de technische risico’s verkleinen. Op die manier kunnen ook kleine(re) bedrijven zich sneller ontwikkelen en groeien.

 

Voorwaarden Eurostars

  • Eurostars is bedoeld voor onderzoekuitvoerend mkb (research performing SME).
  • Minimaal 10% van de omzet moet worden geïnvesteerd in toegepast onderzoek en experimentele ontwikkeling.
  • Er moet altijd een samenwerking zijn tussen partijen uit minstens twee Eurostarslanden. Is het lastig om een samenwerkingspartner binnen Europa te vinden? Onze businesspartner Inspiralia helpt je zoeken naar een geschikte mkb-partner in een van de andere Eurostarslanden. 
  • Maximale subsidie bedraagt € 500.000 en 45% van de projectkosten per partner.

Heb je interesse in Eurostars? Denk je dat jouw project in aanmerking komt? Laat het ons weten. Onze gerenommeerde Europese businesspartner Inspiralia verzorgt het opstellen van een full proposal. Daarna dien je samen het voorstel in bij Eurostars Brussel. 
 

Eurostars