Horizon2020 is één van de belangrijkste subsidieprogramma’s voor onderzoek en innovatie op de Europese markt maar stopt zoals de naam aangeeft in 2020. MKB ondernemingen die gebruik willen maken van SME Instrument Fase 1 dienen de aanvraag voor 5 september 2019 in te dienen. Hierna komt Fase 1 te vervallen.

De opvolger van het Horizon 2020 programma voor de periode 2021-2027 staat in de startblokken en heet Horizon Europe. Het doel van Horizon Europe  is om de mondiale concurrentiepositie van de Europese Unie te versterken. 

Nieuwe subsidieprogramma's

Het programma van Horizon Europe is nog niet definitief bepaald maar de European Innovation Council (EIC) start vanaf september wel een nieuwe pilot met twee nieuwe subsidie programma’s om de nieuwe opzet te testen.  EIC Pathfinder en EIC Accelerator zijn de nieuwe subsidieregelingen die SME Instrument fase 1 en 2 gaan vervangen en gecombineerd worden met nieuwe financieringswijzen. 

Belangrijkste bekende wijzigingen in de Accelerator pilot

Aangezien de EIC Accelerator regelingen start vanaf september 2019 zetten we hier de belangrijkste wijzigingen even onder elkaar:
 
- Open voor MKB bedrijven en Midcap bedrijven
- Meer Focus op risico in de innovatie  dan op marktpotentie op korte termijn 
- Gemixte financiering ( optie voor equity in ruil voor 30% extra financiering )
- Milestone payment i.p.v. cost justification
 

Is het Accelerator Instrument iets voor u?

Heeft u als MKB bedrijf of grootbedrijf een voor Europa baanbrekend nieuw of innovatief concept, heeft u ambities om te groeien en uw innovatie op te schalen en Europees uit te rollen dan is het Accelerator instrument wellicht wat voor u. De financiering bedraagt max. 3 miljoen euro subsidie per aanvraag waarbij max. 70% van de projectkosten wordt gesubsidieerd.
 

Waarom kiest u voor Van Daalen & Partners

Voor het Accelarator  instrument werken wij samen met Inspiralia een Spaans consultancy bedrijf met meer dan 50 professionals die al 7 jaar gespecialiseerd zijn in het H2020 instrumentarium . Zij hebben afgelopen jaren meer dan 550 bedrijven succesvol geholpen met SME instrument. Inspiralia heeft daarnaast een zeer groot netwerk van Europese bedrijven met ervaring in EU subsidie programma’s en die als partner zouden kunnen fungeren in uw consortium. 
 

Quickscan

Wilt u weten of uw project ook succesvol kan zijn in het Horizon Europe instrument vul dan ons formulier in voor een gratis quickscan.