Horizon Europa

Interessante innovatiesubsidie

Horizon 2020 was één van de belangrijkste Europese subsidieprogramma’s voor onderzoek en innovatie. Opvolger Horizon Europe bouwt tussen 2021 en 2027 verder op het succes. De regeling is bedoeld voor organisaties die internationaal actief zijn op het gebied van onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie. Zo wil de Europese Commissie wetenschap en innovatie stimuleren én het concurrentievermogen van Europa vergroten. Kom jij in aanmerking?

Wil je weten of je project in aanmerking komt voor een Europese subsidie?

Horizon Europe, innovatiesubsidie

Horizon 2020 was één van de belangrijkste subsidieprogramma’s voor onderzoek en innovatie op de Europese markt. De opvolger, Horizon Europe, bouwt in de periode 2021-2027 verder op het succes van Horizon 2020. De regeling is bedoeld voor iedere organisatie die internationaal actief is op het gebied van onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie.

Met Horizon Europe wil de Europese Commissie (EC) wetenschap en innovatie stimuleren. En zo het concurrentievermogen van Europa vergroten.  Daarnaast daagt de EC het bedrijfsleven en de academische wereld uit. De commissie vraagt hen samen te werken aan vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Vraagstukken die in heel Europa spelen. Kortgezegd wil de EU met Horizon Europe de mondiale concurrentiepositie van de Europese Unie versterken. Is dat ook jouw ambitie? 

 

Subsidieprogramma’s voor het mkb

Welke Europese subsidie het beste past bij jouw onderneming is mede afhankelijk van de fase waarin je project of technologische ontwikkeling zich bevindt. Voor Europese subsidieregelingen wordt daarbij gebruik gemaakt van een indeling met Technology Readiness Levels (TRL’s). Deze geven aan hoever je bent gevorderd met jouw innovatie.

Grofweg kent deze indeling van het Horizon Europe programma de volgende Technology Readiness Levels:
 

Technology Readiness Levels
 

TRL 1-4 EIC Pathfinder sluit aan bij baanbrekend onderzoek
TRL 4-5 Eurostars subsidie voor research & development
TRL 6-9 EIC Accelerator voor opschalen en versnellen