Subsidie S&O aanvragen

Verricht uw bedrijf speur- en ontwikkelingswerk? Dan kunt u een deel van de loonkosten vergoed krijgen. U draagt dan minder loonheffing af. Wij staan u graag bij in het gehele proces van de aanvraag tot de uitvoering. U kunt bij ons vertrouwen op een professioneel advies en een gedegen begeleiding. Dus wilt u een subsidie voor S&O aanvragen? Wij vertellen u hoe dit in zijn werk gaat.

Subsidie S&O aanvragen

Van Daalen & Partners onderzoekt graag voor u of u in aanmerking komt voor een subsidie voor S&O. Als u onze subsidiecheck doet screenen we uw project op maar liefst 1300 subsidieregelingen. Zo komen we erachter of een subsidie voor S&O kunt aanvragen.

De subsidie

Bent u een zelfstandige? Dan bestaat de aftrek uit een vast bedrag dat jaarlijks wordt vastgesteld. Wanneer u een startende ondernemer bent krijgt u een extra tegemoetkoming voor speur- en ontwikkelingswerk. Er zijn twee punten waar u sowieso aan dient te voldoen als u in aanmerking wilt komen voor een subsidie voor S&O:

  • Het bijhouden van een administratie van het speur- en ontwikkelingswerk
  • Minimaal 500 uur per kalenderjaar als zelfstandige besteden aan S&O

De uren die worden besteed aan speur- en ontwikkelingswerk moeten per project, per dag en per medewerker worden bijgehouden. De projectadministratie kan bestaan uit diverse documenten die betrekking hebben op het verrichte speur- en ontwikkelingswerk. Dit zijn bijvoorbeeld vergaderstukken, berekeningen en rapportages.

Subsidie voor S&O aanvragen

Een aanvraag voor de S&O subsidie moet worden ingediend bij Agentschap NL. Bij de aanvraag moeten diverse gegevens van de onderneming worden vermeld, onder andere een projectomschrijving van het onderzoeksproject. De subsidie moet minimaal een maand voor de ingangsdatum worden aangevraagd. Hoewel de subsidie niet met terugwerkende kracht kan worden aangevraagd, kunnen toekomstige werkzaamheden van een lopend project nog wel onder de regeling worden gebracht. Bent u op zoek naar hulp tijdens het gehele traject? Neem dan eens contact met ons op.

Wat andere mensen zochten: wbso subsidie aanvragen, innovatie subsidie, subsidie aanvragen bedrijf, subsidie innovatie kleine bedrijven, europese subsidie aanvragen, wbso subsidie ict, subsidie s&o aanvragen, financiering innovatie aanvragen, subsidie software ontwikkeling, subsidie innovatie en ontwikkeling, innovatie subsidie mkb.